Koolmees strooit met rattengif – Geen inspraak – pensioenspaarder buitenspel gezet.

“Het collectieve bezwaarrecht wordt verzwaard”

Geen inspraak: pensioenspaarder buitenspel gezet

Door Martin Visser

3 uur geleden in FINANCIEEL

Werknemers en gepensioneerden worden bij de overgang naar een nieuwe pensioenstelsel buitenspel gezet. Om een stroom aan rechtszaken te voorkomen, wordt het recht van bezwaar tijdelijk geschrapt.

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt bezwaar maken tijdelijk moeilijker.

Ⓒ ANP/HH Lees verder

Grootste succes van het pensioenakkoord: onderhandelaars hebben hun hachje gered.

Dit is hoe ik tegen het pensioenakkoord aankijk.

Door Ton Verlind

Er is ja gezegd op een akkoord waarvan niet bekend is hoe het gaat uitwerken op de huidige pensioenen. Waarvan niet bekend is welk toekomstig pensioen het oplevert. Waarvan niet bekend is hoe het oude stelsel met het nieuwe wordt verweven, waarvan de transitie miljarden kost, waarbij nu nog niet bekend is wie die rekening gaat betalen: allemaal vragen. Ook is onduidelijk of de rechter dit gaat goedvinden omdat er geld van de ene groep wordt overgeheveld naar een andere groep. Dat zou mogelijk gezien kunnen worden als ongeoorloofde overdracht van eigendom. Lees verder

4 juli 2020, ca 13.15 uur. FNV’ers slopen uw pensioen

Gaat in top wanneer de democratie in Nederland is herstelt

Door het instemmen met Pensioenakkoord II geeft FNV vrije doorgaan aan het uitwerken van Pensioenakkoord II. Minister Koolmees, de architect van het akkoord, gaat over twee weken de Kamer inlichten.

Een ooggetuige:

Bunnik, 4 juli 202- 13.15 uur. Er is een bom in Bunnik gevallen, op klaarlichte dag. Iedereen zag het vliegtuig aankomen, maar vluchten kon niet meer. Alleen Pensioenakkoord II kon via de zijdeur in alle haast in veiligheid worden gebracht. De brandweer zoekt nog naar slachtoffers.

In de cockpit van de bommenwerper zat piloot Koolmees. Een ervaren jachtvlieger, die al heel wat hits op zijn naam heeft. Hij is doorgevlogen naar het volgende doel. De Tweede Kamer, speciaal teruggekomen van het zomerreces, waar hij verslag  uitbrengt van zijn geslaagde vlucht. Er zijn veel vragen over het bombardement, er is veel waardering,  ook wel kritiek. Minister Koolmees belooft alles netjes af te handelen. Na afloop feliciteren zijn fractiegenoten van D66 hem met de geslaagde missie.  Iedereen vertrekt weer naar zijn vakantieadres.

Theo Hoefnagels : Jullie hebben je al een keer “met een kluitje in het riet” laten sturen in 2019 doe dat geen 2e keer meer.

CITAAT VAN EEN OP EN TOP VAKBONDSMAN

geplaatst op 29 juni 2020 door

Theo Hoefnagels

Geachte leden van het ledenparlement van de FNV,

Hallo, mijn naam is Theo Hoefnagels lid van de FNV en ik ontvang sinds 25 mei 2020 pensioen.

Er moet mij wat van het hart en dat wil ik graag aan de leden van het Ledenparlement FNV doorgeven voordat ze op 4 juli gaan stemmen.

Allereerst zorg voor openheid naar alle leden van de FNV inzake de stukken van het pensioendossier.

Het feit dat ik heb meegedaan aan demonstraties in Den Haag ( Prinsjesdag ), Eindhoven en Heerlen laat zien dat ik, ondanks een gebrekkige gezondheid, het niet alleen bij woorden laat maar ook daadkrachtig wil zijn voor een goed geïndexeerd pensioen onder het motto: “stop de pensioenroof”.

Ik ga nu uitvoerig in op deze problematiek.

Ik ben best emotioneel nu maar vooral boos op mensen van de FNV die hun leden in kou laten staan en er überhaupt aan denken om dit akkoord te steunen. Lees verder

‘Gepensioneerden zullen hier niet blij mee zijn’

De Utrechtse hoogleraar pensioenrecht Hans van Meerten denkt dat het overhevelen van oude pensioenrechten in het nieuwe, onzekere pensioen tot grote teleurstellingen gaat leiden, zegt hij in de Telegraaf. “Gepensioneerden zullen hier niet blij mee zijn. Die willen die onzekerheid niet. Je kunt wel zeggen dat er nu ook geen harde belofte was, maar er is ze wel dertig jaar lang een gegarandeerd pensioen voorgespiegeld.

 

”Senioren journaal is een activiteit van A4-communicate in Zeist. www.seniorenjournaal.nl  redactie@seniorenjournaal.nl

’Aan ouderen wordt niets gevraagd’

Senioren willen meepraten over leven en dood, aldus een reportage in de Telegraaf naar aanleiding van het IC-protocol. “Wat ons bevreemdt, is dat ouderen zelf in deze discussie nauwelijks worden betrokken”, zegt onderzoeksleider Jolanda Lindenberg  van Leyden Academy on Vitality and Ageing. “Dit geldt overigens ook breder bij de totstandkoming van beleid en maatregelen in de coronacrisis. Ouderen vormen de belangrijkste risicogroep maar aan hen wordt niets gevraagd, terwijl premier Rutte bijvoorbeeld wel expliciet jongeren uitnodigde om mee te denken.” Ze constateert dat een deel van de senioren zich ’weggezet’ voelt. Lees verder

Uitwerking pensioenakkoord schoffeert haar eigen uitgangspunten

Arno C. Eijgenraam      18 juni 2020

Zelfstandige – Ondersteunt DNB bestuurderstoets, vergunning en andere DNB dossiers- Bedenker ROL Pensioenfondsen

Inmiddels is er al iets meer bekend van de uitwerking van het pensioenakkoord. Bij die uitwerking zijn er verschillende zaken die om aandacht vragen.

Noodzaak degressieve opbouw

Er wordt gesteld, dat we niet meer in de jaren vijftig leven en dat de wereld sindsdien veranderd is. Dat is natuurlijk een waarheid als een koe, maar is dat reden om het stelsel te veranderen? Er zijn vele zaken uit de jaren vijftig of ouder die nu nog steeds prima functioneren. Lees verder

Een ding is zeker rond het pensioenakkoord: alles wordt onzeker

 

Ton Verlind 18 juni 2020

Voor de zoveelste keer konden we afgelopen week lezen dat er een historisch pensioenakkoord is bereikt tussen overheid, werkgevers en werknemers. Maar wat is er nou zo historisch?

Eind aan een sprookje

In ieder geval dat de werkgevers -inclusief de overheid als grootste werkgever- zich ontdoen van een dure secundaire arbeidsvoorwaarde. Hún toekomst wordt zekerder, ze zullen niet meer worden geconfronteerd met onverwachte premieschommelingen die zwaar drukken op de bedrijfskosten. Lees verder

De ontslagboete verdwijnt, de pijn bij de vakbonden blijft

 

V.l.n.r.: minister Eric Wiebes, Han Buskers (FNV), Hans de Boer (VNO-NCW) en minister Wouter Koolmees spreken de pers toe. foto PHIL NIJHUIS, anp  Maandag 25 mei 2020

reconstructie – De vakbeweging is hard in botsing gekomen met het kabinet over het verdwijnen van de ontslagboete. Tot op het laatste moment werd door de bonden gehoopt op een andere uitkomst. Wat gebeurde er achter de schermen?

DIRK WATERVAL

Nietsvermoedend zapt Piet Fortuin op vrijdagavond 8 mei naar praatprogramma ‘Op1’, waar hij de man in beeld ziet waar hij, voorzitter van het CNV, zo vaak mee heeft overlegd de afgelopen maanden. Minister Wouter Koolmees van sociale zaken vertelt daar aan tafel goedlachs over zijn geslaagde poging om te stoppen met roken. Dan, om vijf over half elf, krijgt het gesprek ineens een andere toon.

“Dus mensen kunnen telefoontjes gaan krijgen met: ‘Sorry, you’re fired!'”, zegt Sophie Hilbrand enigszins verontwaardigd tegen haar tafelgast. Met ingang van het tweede steunpakket zouden werkgevers hun personeel makkelijker moeten kunnen ontslaan, vertelde Koolmees zojuist. Wat hem betreft gaat de ontslagboete eruit. Koolmees reageert wat hakkelend en ontkennend op Hilbrands stelling, waarop zij hem toebijt: “Jawél, dat is wél zo.” De twee weken daarna is het woord ‘ontslagboete’ een van de meestgebruikte woorden rondom het Binnenhof en in de media. Lees verder