Interviews Corrie van Brenk – 50Plus met Martin van Rooijen en Rob de Brouwer

Onze ‘eigen’ experts over het pensioenakkoord

Binnen 50PLUS zijn er diverse mensen die veel kennis hebben van het pensioenstelsel. Onze ‘eigen’ deskundigen Martin van Rooijen en Rob de Brouwer geven hun mening over het nieuwe pensioenakkoord.

Binnen 50PLUS zijn er diverse mensen die veel kennis hebben van het pensioenstelsel. Zij hebben ook de voor- en nadelen van het nieuwe pensioenakkoord al goed bestudeerd. In gesprek met onze fractievoorzitter in de Tweede Kamer Corrie van Brenk geven zij hun mening over dat nieuwe akkoord.

https://youtu.be/tvcznqkNAq8

Senator Martin van Rooijen is wel de bekendste pensioendeskundige binnen 50PLUS. Tot aan zijn overstap naar de Tweede Kamer had Martin de portefeuille ‘Pensioen’ in de Tweede Kamerfractie onder zijn hoede. Martin diende een initiatiefwetsvoorstel in bedoeld om een tijdelijke bodem van 2 procent te leggen in de veel te lage rekenrente waarmee pensioenfondsen verplicht moeten rekenen. Daarmee zou voorkomen worden dat de pensioenen gekort moeten worden. Het wetsvoorstel werd in de Tweede Kamer weggestemd, maar zal door 50PLUS – met het oog op het pensioenakkoord – opnieuw ingediend worden.

Zeker ook geen onbekende is econoom en pensioenexpert Rob de Brouwer. De schrijver van het boek ‘21 mythes en onwaarheden over ons pensioen’ stond voor 50PLUS op de kieslijst voor zowel de Tweede als Eerste Kamer. Met Rob en met Martin spreekt Corrie van Brenk over het pensioenakkoord: bekijk beide video’s op deze pagina.

https://youtu.be/-dLHmoqD2hE