Geachte medestrijder in strijd tegen de PENSIOENROOF

December 2021

Geachte medestrijder in strijd tegen de PENSIOENROOF

Ik ben een lijst aan het samenstellen, van gepensioneerden die echt in actie willen komen tegen de pensioenroof.

Naam actie : STA OP VOOR JE PENSIOEN EN INDEXATIE

Indien u op deze lijst wilt komen, geef dan aub uw NAW gegevens aan mij door.

Dus naam, straat, woonplaats, telefoon en email adres.

Hopelijk gaat dit werken als een olievlek, zoveel mogelijk verspreiden in uw omgeving.

Bedankt

Henk Sintnicolaas

[email protected]

 

Regeeakkoord en uw eigen woning

Hypotheekrenteaftrek
In het vandaag gepubliceerde regeerakkoord staat géén opmerking over het afschaffen van de hypotheekrente! Dat betekent zeker niet dat het niet gebeurd want het is voor de staat erg voordelig en leidt tot relatief weinig pijn bij de burgers die de afgelopen jaren een hypotheek hebben afgesloten tegen een lage rente.

Eigen woning waarde forfait en Wet Hillen.
Heeft u geen of een zeer lage hypotheek dan kan het zijn dat u te maken heeft met de Wet Hillen. De Wet Hillen wordt in jaarlijkse stapjes verlaagd, zodat u wellicht wel te maken krijgt met een (kleine) bijtelling. Wees daarop alert!

“de Jubelton” – schenking voor de koop van een eigen woning
Er staat dat deze zal worden afgeschaft. Maar daarvoor moet de wet worden gewijzigd. Het kan voordelig zijn alvast te schenken bij de notaris want deze regering heeft vaker wetgeving ingevoerd met terugwerkende kracht.

Schenkingen aan de kinderen.
Alleen dit jaar (!!) is de schenkingsvrijstelling met 1000 euro verhoogd! Schenken kan voor iedereen voordelig zijn en met de extraatje wordt het nog leuker.

Pensioen
Het pensioenakkoord ligt bij de Raad van State voor advies. Hopelijk sputteren ze heel erg tegen. D66 is inmiddels een leugencampagne begonnen door te stellen dat de jongeren het pensioen van de ouderen betalen.
Dat is een bewuste grote leugen!
Ooit in een ver verleden betaalden zowel jongeren als ouderen bij sommige pensioenfondsen evenveel premie (een omslagstelsel). Die regelingen zijn al 30 jaar geleden afgeschaft en slechts een handjevol nu nog werkenden (minder dan 100.000 !) hebben een dergelijke pensioenregeling.
De reparatie daarvan kost maximaal maximaal 40 miljard en daarvoor wordt een pot van 2000miljard apart gezet! Boeven zijn het.