De eerste ontknoping komt er aan.

Wilma Berkhout-van Den Heuvel

12 uur ·

Volkskrant 20 mei 2020.

De eerste ontknoping komt er aan.

Het wordt een casinopensioen (woekerpolissen 2.0 zegt Prof. Hans van Meerten). De crux voor veel gepensioneerden zit in het slot. Kunnen gepensioneerden juridisch gedwongen worden genoegen te gaan nemen met een lager pensioen.

De overgang zal waarschijnlijk berekend worden tegen de huidige rekenrente. Dat gaat desastreus worden voor de gepensioneerden van vier van de vijf grote pensioenfondsen.

Overigens vindt prof. Hans van Meerten het een grof schandaal dat je bij een bedrijfstakpensioenfonds gedwongen wordt een woekerpolissenpensioen te accepteren. Daarmee zijn bedrijfstakpensioenfondsen in principe overbodig, zegt hij.

Ik zeg dan dat dit waarschijnlijk de bedoeling is van het D’66 en VVD: de afbraak van het collectieve pensioenstelsel zoals we dat kennen.

Werkenden en gepensioneerden maak uw borst nat.

Op 11 juni is er een webinar van FNV. Op 12 juni beslist het FNV-ledenparlement.

Overgangsperiode 7 jaar. Dat betekent dat er de komende jaren bij de huidige rekenrente jaar in jaar uit gekort gaat worden. Er blijft dan weinig over van uw pensioen. Koolmees zal dit als chantagemiddel gebruiken om u allen gedwongen in een veel slechter pensioen te rommelen.

Maak de broekriem maar vast. Het wordt een steeds lager aanvullend pensioen en een fiscalisering van de AOW.