Publiek nationaal debat

 Op 26 november 2016 was het debat: “Stop de Pensioenafbraak”

Op 26 november 2016 heeft Verontruste Ouderen samen met de actiegroepen Project Herstel van Onrecht en Ouderen in Opstand en met ondersteuning van KBO-Brabant het publiek nationaal debat “Stop de Pensioenafbraak” georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst, onder leiding van Ton Verlind gingen de sprekers Rob de Brouwer, Ad Broere en Eric Smit met elkaar en het publiek in debat over de pensioenproblematiek. Het interessante debat is in één zin samen te vatten: er is geen pensioenproblematiek, er is alleen politieke onwil.

Pensioenfondsen zijn rijker dan ooit. Ze behalen al jaren rendementen van 6-7% op hun beleggingen. Als het pensioenfondsen toegestaan zou worden te rekenen met een opbrengst van slechts 2% dan kunnen pensioenen voor altijd uitgekeerd en geïndexeerd worden zonder dat pensioenfondsen in de problemen komen. Echter de politiek blokkeert dit, en laat het op dit dossier helemaal afweten.

De politiek liet het in overgrote meerderheid ook afweten bij dit debat. Van de regeringspartijen en gedoogpartijen was niemand aanwezig. Van de oppositiepartijen gaven slechts 50PLUS en SP acte de présence. In het 2e deel van het debat schoof Martin van Rooijen, senator voor 50PLUS en kandidaat voor de 2e kamer, zelfs mee aan achter de tafel om vanuit zijn deskundigheid commentaar te leveren.

Al met al een boeiend debat waar zeker een vervolg aan gegeven moet worden. Want met alleen dit debat is de strijd niet gestreden.

KBO-Brabant steunt Actiegroepen die voor ouderen opkomen

KBO Brabant Al geruime tijd zijn in het land diverse actiegroepen actief, die de belangen van de ouderen onder de aandacht brengen en ook de ouderen zelf meer bewust willen maken van hun mogelijkheden. Het betreft hier Verontruste Ouderen, Project Herstel van Onrecht en Ouderen in Opstand. Juist het feit dat de belangen van de senioren niet centraal maar door diverse groeperingen, die gescheiden van elkaar opereren en vaak op een nog te kleine schaal worden behartigd levert te weinig tegenwicht tegen de beslissingen van de overheid en de politiek.

Klik hier om het hele verhaal te lezen